søndag 27. juni 2010

Kommer sommer??

I går var det ikke mye som minnet om sommer - men i DAG serru... i DAG skinner faktisk sola!!
Ikke mer enn begredelige 13 grader i skrivende stund riktignok, men så lenge sola har dukka opp er en trønder-jente ganske så fornøyd. Så får man håpe på at det blir litt varme etterhvert også!

Gruppen min på Facebook vokser stadig. Hele 369 medlemmer har det faktisk blitt. Og DET er jo morsomt! Litt press på seg får man jo også da - man må jo ha noe å vise frem/selge!
Ergo er det bare å fyre opp turbo-giret på symaskina og strikkepinnene, her er det ingen ferie å spore med det første likevel, så da er det jo flott å ha noe å pusle med...


Telysposer er jo en kjekk ting, ikke sant? Garantert mye lekrere å samle telysene i en sånn lin-pose enn å la dem skumpe rundt i en plastpose i en skuff.
Sånne skal jeg sy flere av, tenkte jeg. Ganske mange flere tilogmed!

Mine to (foreløbig) yngste barnebarn falt fullstendig for Himmelblå-kjolene. Leah mente faktisk at NÅ hadde hun funnet det perfekte kjolen å reise til Rhodos med! Og hvilken bestemor kan motstå slike utsagn? Ikke jeg i allefall. Begge to fløy inn på badet for å prøve kjolene, og de "passa heilt pærfækt, Mor!!"

Så da ble det sånn da. Kjolene forlot LilleBlå-hjemmet i en pose - som forøvrig ble veldig godt voktet av Leah. Her tok man ingen sjanser for at kjolene kunne bli avglemt nei - skulle tatt seg ut!



Helgen er straks over, - en ny uke truer! So long!

fredag 25. juni 2010

Himmel blå? Hvor da??


Noen ganger hender det at tilogmed sindige trøndere får nok.
Nå skal ikke jeg påberope meg å være spesielt sindig av meg, men trønder er jeg!

Jeg fabler om sol, sommer og blå himmel. Når man bor her jeg bor, ser det temmelig sjabert ut sålangt! Regn, regn, regn, en halv ettermiddag med sol, å så er det på`n igjen med dette våte som ramler i huet på sindige trøndere slik at til og med den mest sindige av oss blir avsindig!
For ikke å gå totalt av hengslene, syr jeg litt innimellom bygene. Og fortaper meg heeelt bort i himmelblå drømmer, med sommerfugler flagrende mot en varm sommerhimmel. Da blir slike kreasjoner resultatet:



Disse to er i størrelse 5-6 og 7-8 år, i en lett bomull/viscose-blanding. Elastisk liv, knyttebånd på skuldrene i samme stoff som kjolen, og tre rosa sommerfugler på skjørtet. Matchende pannebånd med sommerfugl på.



Lite annet å melde i dag. Uka har gått med til en lengre runde med helse-Norge på sitt beste/verste, og kjærevenn sitter fremdeles sykmeldt med prolapsen sin på 7.måneden! Sånt kan drive hvemsomhelst fra konseptene. Jeg er IKKE imponert kan man si - hurra for helse-reformen! Imens får man vel bare fortsette med trønderske drømmerier -
ha en himmelblå helg hvor du nå enn sitter. *klem*


Jeg blir forresten veldig glad for en kommentar, og lover gjenbesøk om du også har blogg!

søndag 20. juni 2010

Stress.... og ikke...



Av og til blir jeg litt stressa av alle oppdateringene på Facebook
Det er liksom ikke måte på så spreke enkelte skal være - og det er liksom ikke måte på hvor ivrige de er til å benytte enhver anledning til å fortelle all verden hvor spreke de er heller! Den ene etter den andre fyker rundt på det ene trenings-studioet etter det andre og trener hard mage, puls-mix, sirkel og hva det nå er alt sammen... LilleBlå trener nemlig IKKE! Noen mener sikkert at hun burde gjøre det, for det er jo så sunt, og det er jo så bra og det er jo så flott med kropp!
Sikkert..... det jeg syns er verst, er at disse uttalelsene som oftest kommer fra sånne tynniser som knapt nok har tid til å gnage i seg selleri-stilken sin mellom alle trenings-øktene sine. De flyr rundt i skikkelig treningsundertøy under det skikkelige treningstøyet, med skikkelige trenings-sko på beina og er super-trenet!

Det nyeste nye er visst "Functional Moves" ....
I samme øyeblikk som treningsformene får engelske navn, brer skepsisen seg stort i LilleBlå-huset. Når man ikke engang kan finne norske navn på treningen, er det sikkert noe rusk-rivende skummelt! I LilleBlå-ører høres "Functional Moves" ut som noe som er tatt ut av filmen på tv2 tidligere i dag - nemlig Grease!

DA satt jeg nemlig pent planta foran TV-skjermen og strikket lue. For sånt er nemlig mulig når man sitter og ser film. Jeg klarer både å se film, strikke og drikke kaffe bortimot samtidig!
Og da holder det med "Functional Moves" for min del...
Mine "Moves" resulterte i en Ugle-lue, lilla såklart. Og jeg mener da vitterlig at den må være funksjonell ?? Og i ULL - sommeren er jo stadig ikke ankommet LilleBlå-huset.


Selv om LilleBlå skulle slumpe til å hive seg med i trenings-manien, forstår man jo at det først av ALT må investeres i års-kort på et skikkelig trenings-studio, og så må sparegrisen ranes - for man må jo ha skikkelig utstyr!Aerobic-sko og hall-sko må man ha, og treningstøy som både transporterter fukt og absorberer fukt ... LilleBlå ser mistrøstig bort på sine billige Adidas-joggesko kjøpt på salg for fire år siden, og skuler bort på joggedressen fra nittenhundreogkaldtomnatta og skjønner at her har hun overhodet ingenting å stille opp med. Og med en slunken sparegris som kun inneholder noen oppsparte shilling som var ment til en bitteliten ferie, kan man nok slå fra seg tanken ...
Men ... man kan jo sykle!


Neeeei, det kan man nok ikke...!
LilleBlå er den stolte eier av en brun og hvit sykkel med bagasjebærer, sykkelpumpe-skuff og ballong-dekk fra 1968, uten ett eneste pittelite gir. Og de sykkelfantomene som raser forbi ytterdøra her i en skrekkelig fart (selv om LilleBlå bor midt i en skarp sving med 60-sone) og virker som de stormtrener til Tour de World, innbyr ikke til mye slenge-seg-med med en sykkel arvet etter mormor!
Da får man slå seg til ro med den lille lufteturen med bikkja, og flyinga opp og ned fra sy-rommet til ymse tider.

Slikt kan jo gi resultater det også... noen må jo holde symaskiner og andre apparater i sving.
Som foreksempel en liten KJOLE! (det var litt av en bombe, tenker jeg... )
Har prøvd ut en ny variant i dag, denne har fått knapper og rynket skjørtedel.

Blonder på skjørtet, og lavendelfargede små blomster på bærestykket.
Ble så søt atte!
Passer sikkert en liten frøken sånn rundt 2-3 år kan jeg tenke meg.

Om du har orket å stave deg igjennom LilleBlå sine skriblerier helt hit, hadde jeg satt umåtelig stor pris på en tilbakemelding på hjertesukket mitt...

Tuddeluuuuu!

P.S Bildene som IKKE er av håndarbeid, er frekt og freidig "lånt" av Google.com

lørdag 19. juni 2010

Kronprinsessebryllupsmaraton!


Dagen i dag har jammen stått i "søta brors" navn... Hele dagen har Nrk viet denne stoore begivenheten ... og kommentatorene har akket og oiiet seg over gjestenes vakre kjoler, det vakre brudeparet, det vakre været, det vakre Kongeparet, den vakre brudebuketten ... ja - er det i det heletatt ikke uendelig vakkert det hele?!?
Joda, selvsagt er det vakkert! Det er så vakkert at man kan få noia av mindre ...


LilleBlå har mer eller mindre frivillig hoppet bukk over mesteparten av sendingene. En høyst påkrevet biltur til Levanger, medbringende en kjærevenn som skulle til nevrolog-time ( ja - for tenk, nå går det faktisk an å få en sånn time på en lørdag!!) hos en dansktalende nevrolog fra Hviterussland(!) Må ærlig innrømme at både kjærevenn og LilleBlå var gruelig spent på det der. For hvem har vel hørt om en hviterusser som snakker dansk - på en sånn måte at det er forståelig?? Ikke LilleBlå, og ikke kjærevenn heller. LilleBlå har fremdeles traumer etter en tysk Donald-lege i Verran på åttitallet, - han var IKKE grei å forstå bestandig.... Men så gikk det jo fabelaktig bra det hele! Olga var faktisk veldig veltalende - og at hun hadde greie på faget sitt var det virkelig ingen tvil om. Sånn sett var Levanger-turen en opptur, selv om det forårsaket at både kronprinsessebryllup og fotball-VM gikk heden..

Noe som heldigvis IKKE har gått heden, er sy-lysten! Og godt er det, ettersom mitt eldste barnebarn hadde sååå lyst på LilleBlå-kjole med vaffelsøm! Og den unge damen er tydeligvis meget oppdatert på den rojale siden, for hun ville ha lyseblå vaffelsøm-kjole. Nå var det fint lite vaffelsøm å se blandt prinsessene i dag, men lyseblå kjoler fantes det såvisst!
Og de som har gløttet en smule på sendingene fra Sverige, fikk nok også med seg at gjestene skreeed oppover - ikke en rød løper nei, men en lyseblå!
Her er mitt rojale bidrag:

Lyseblå så det holder! Sydd i størrelse "passer-akkurat-en-10-åring", og i stoff fra Stoff&Stil.

Og såklart - LilleBlå-kjoler har merkelapp!


Et nytt par sokker har også sett nytt lys... noe må man jo finne på når sommeren uteblir! I dag er det eksempelvis hele 6 - seks - plussgrader og stri-regn, så sokker av real ull er tingen for alle blå-frosne trønder-tær. Et påbegynt strikketøy som skimtes bak disse spraglete rosa-lilla-hvite fot-varmerne, skal bli til en lue ... i ull såklart!
God helg, og "må itj fårrå nåless"

onsdag 9. juni 2010

In the summertime ....




Joda - selv om man er trønder, er det lov å håpe!
Sola har faktisk tittet innom flere ganger den siste uka, og det lover jo godt!
I går har det faktisk vært såvidt over 20 i skyggen, skulle ønske det ville vare en stund..
Men yr.no varsler øs-pøs fra i ettermiddag, så da er vel moroa over for ei stund igjen.


Innimellom bestillings-kjoler, må man sy sånt som man bare får lyst til. Og jeg fikk sånn gruelig lyst til å sy flere vaffesøm-kjoler...
Her er to i lilla utførelse, ca str. 5-8 år - alt ettersom man ser det.

Noen vil jo ha korte kjoler, og noen vil ha laaaange kjoler. Fordelen med disse er jo at de kan brukes lenge! Først som kjole, så som tunika og til slutt som topp. Og er den ikke utslitt da, kan man sikkert pusse sko med fillene til slutt. :)

Disse ligger også til salgs på LilleBlå, en gruppe jeg har laget på Facebook.

Bestillings-kjolene er faktisk også ferdige...
Her henger de: "Marta" , "Solvår" og "Mina".


Nesten helt like, men bare nesten - det er jo LilleBlå-kjoler!
Og LilleBlå-kjoler er jo sær-egne, det finnes ikke to kjoler som er totalt identiske.

Jeg har kjøpt meg nye merkelapper, disse var litt skarpere en jeg hadde tenkt meg, men pytt...



Litt strikkerier er det faktisk også blitt. Ullsokker blir det sikkert bruk for til vinteren,
om ikke før...




De store er sånn ca 37-39 i størrelse, strikka i superwash sportsragg slik at en distrè småbarnsmamma ikke ødelegger dem om hun slenger dem inn i maskina på 40 grader og trykker "kjør".
De små er sånn ca 28-30 tror jeg - og lik mammasokkene er også disse rustet for en 40-gradersvask uten problemer.

Da er det straks klar for en razzia med vaskebøtte, skurekost og dess like - det er jo fredda`!
Ha en fortreffelig helg - alle sammen!

onsdag 2. juni 2010

Juni!






Javisst er det juni! Regner en dag, knøttlite sol den neste - og så er det på`an igjen med regn.

Usj, æsj og dobbelt-urk!

I LilleBlå sin hule er man mer enn klar for en solid dose sommervarme. Leggene - og resten av legemet for den del, er lysblå - noe som sikkert passer godt til navnet. Jeg bytter gjerne navn til LilleBrun jeg, om det bare hjalp på! Men jeg tror faktisk ikke det ville hjulpet det spor, derfor er det nok like greitt å beholde LilleBlå-navnet. Men!

Hva i granskauen skal man finne på når det regner småspiker?

Sy litt kanskje? Mjooo.... deeet var jo en mulighet....


Man endte opp med en sånn hel-dress til yngstefrøkna - en sånn som "alle" under 25 daffer rundt i. Lyseblå må vite!


Skikkelig stor og bumsete ble den i allefall! Sånn blir det som oftest når man SKAL ha mønster der og da, og man bare finner størrelse L til en temmelig sylslank 15-åring. I krisetilfeller er det plass til oss begge to inni den, - noe som sikkert kan være praktisk om den globoide oppvarminga skal fortsette på samme vis framover.


Bakpå ryggen skulle det være en flodhest - av alle ting!! Lilla skulle den være, derom ingen tvil.
Frøkna trodde nok at flodhester er nemlig veldig vanlige, særlig i lilla utførelse - og finnes i hopetall på byens velassorterte sybutikker.
Nei, så vel var det nok ikke. Så den måtte man konstruere selv på et vis. Ved hjelp av en fargebok for barn, vliesofix og en lilla tøy-rest skred man til verket.
Den var IKKE lett å få til, det skal jeg hilse og si....
Masse krinkelkroker og en pitteliten tynn hale som det jo er på sånne flodhester. Derfor er jeg overhode ikke stolt av den framtoningen der. Trøsta må være at LilleBlå-frøkna har sagt at hun kun kommer til å bruke den innendørs - "æ går itj UT med den på mæ - det skjer itj!" ... som hun sa. Og da trekker LilleBlå-mamma et lettelsens sukk, og tenker "pyttsan, da får det bare stå sin prøve"



Noen ganger våkner jeg med en nakke som er av en annen verden. Stiv og støl, og fullstendig vond rett og slett! Da er en nakkevarmer god å ha. Og når man har laget èn, kan man jo likesågodt lage åtte med en gang ikke santvel?
Disse er en uvurderlig hjelp i nødens stund, man tar en sånn en, bretter den dobbelt, slenger den inn i microen i to-tre minutter, og VOILA! Varm og god, klar til å løse opp stramme muskler, hvor de enn måtte være. Forøvrig kan de fint fungere til å varme kalde føtter på også, og sånt er jo kjekt å vite for frosne trøndere som såvisst ikke har blitt overøst med sol og varme hittil i år.

Disse er sydd av helt enkelt hvitt bomulls-stoff.
Sydde tre kanaler, fylte de tre kanalene med hvete, sydde igjen og putta hele greia inni et trekk av naturfarga lin. Med LilleBlå-lapp på såklart, man har da ikke mer skamvett!
Verre er det ikke, selv om jeg skal vedgå at det er noe himla søl å fylle sånne!




Ikke like lett å holde tunga rett i munnen når disse små hvetekornene skal fordeles på riktige steder nemlig. Og såklart - en ganske typisk greie er det fenomenet at mobilen ringer når man driver på med sånt! Fjorten alternativer fyker gjennom hodet - skal man la være å svare mon tro? - Ja. - Det kan jo være noe viktig? - Sikkert ikke. - Men enn om? - Nei. - Det kan jo være at... - Hmm... - Javel da - jeg svarer!! Å når du da har sluppet det du har i hendene - selvfølgelig litt for brått, slik at du ser/hører nesten et kilo hvete drysse utover hele gulvet ... på en sånn måte at det allermest minner om et middels stort oppdrettsanlegg for høns... I det øyeblikk du trykker på den grønne knappen på mobilen, og sier et kjapt "hallo?" så er det såklart Norsk Gallup som skal ha deg til å svare på tohundreogatten spørsmål om hva du syns om den nye Grandiosaen... *fres* ... DA legger man på, og begir seg til oppgaven å feie opp disse kornene som har spredt seg ... overalt!
Aldri så galt at det ikke kunne vært verre....
Om man plutselig skulle havne i en hungersnød-situasjon, kan det jo være flott å ha et reservelager av så-korn i sprekkene mellom gulplankene på loftet hos LilleBlå!

So long!