lørdag 19. juni 2010

Kronprinsessebryllupsmaraton!


Dagen i dag har jammen stått i "søta brors" navn... Hele dagen har Nrk viet denne stoore begivenheten ... og kommentatorene har akket og oiiet seg over gjestenes vakre kjoler, det vakre brudeparet, det vakre været, det vakre Kongeparet, den vakre brudebuketten ... ja - er det i det heletatt ikke uendelig vakkert det hele?!?
Joda, selvsagt er det vakkert! Det er så vakkert at man kan få noia av mindre ...


LilleBlå har mer eller mindre frivillig hoppet bukk over mesteparten av sendingene. En høyst påkrevet biltur til Levanger, medbringende en kjærevenn som skulle til nevrolog-time ( ja - for tenk, nå går det faktisk an å få en sånn time på en lørdag!!) hos en dansktalende nevrolog fra Hviterussland(!) Må ærlig innrømme at både kjærevenn og LilleBlå var gruelig spent på det der. For hvem har vel hørt om en hviterusser som snakker dansk - på en sånn måte at det er forståelig?? Ikke LilleBlå, og ikke kjærevenn heller. LilleBlå har fremdeles traumer etter en tysk Donald-lege i Verran på åttitallet, - han var IKKE grei å forstå bestandig.... Men så gikk det jo fabelaktig bra det hele! Olga var faktisk veldig veltalende - og at hun hadde greie på faget sitt var det virkelig ingen tvil om. Sånn sett var Levanger-turen en opptur, selv om det forårsaket at både kronprinsessebryllup og fotball-VM gikk heden..

Noe som heldigvis IKKE har gått heden, er sy-lysten! Og godt er det, ettersom mitt eldste barnebarn hadde sååå lyst på LilleBlå-kjole med vaffelsøm! Og den unge damen er tydeligvis meget oppdatert på den rojale siden, for hun ville ha lyseblå vaffelsøm-kjole. Nå var det fint lite vaffelsøm å se blandt prinsessene i dag, men lyseblå kjoler fantes det såvisst!
Og de som har gløttet en smule på sendingene fra Sverige, fikk nok også med seg at gjestene skreeed oppover - ikke en rød løper nei, men en lyseblå!
Her er mitt rojale bidrag:

Lyseblå så det holder! Sydd i størrelse "passer-akkurat-en-10-åring", og i stoff fra Stoff&Stil.

Og såklart - LilleBlå-kjoler har merkelapp!


Et nytt par sokker har også sett nytt lys... noe må man jo finne på når sommeren uteblir! I dag er det eksempelvis hele 6 - seks - plussgrader og stri-regn, så sokker av real ull er tingen for alle blå-frosne trønder-tær. Et påbegynt strikketøy som skimtes bak disse spraglete rosa-lilla-hvite fot-varmerne, skal bli til en lue ... i ull såklart!
God helg, og "må itj fårrå nåless"

1 kommentar: